Administrar

Benvinguts al Bloc de la Isabel Casellas. - La WEB

Exposició fotogràfica ON SÓC...

icasellas | 09 Novembre, 2009 23:26 del.icio.us facebook.com google.com twitter.com

Inventari Fotogràfic.

Dissabte passat es va inaugurar a la llibreria Quatrecantons de Berga l'exposició fotogràfica ON SÓC... de Frederic Garrido.

La podeu veure fins el 30 de novembre d'enguany.

 

 

 

ALBERT PUNTÍ, fotògraf.

icasellas | 05 Novembre, 2009 22:06 del.icio.us facebook.com google.com twitter.com

Inventari Fotogràfic.

Avui ha arribat al meu correu electrònic uns fotomuntatges curiosos, en realitat, no m'eren desconeguts del tot i he començat a buscar informació sobre l'autor... ALBERT PUNTÍ.


 

Segons el diari El Punt:

L'obra del qual s'inscriu en el camp de la fotografia creativa, explora un món imaginari i surrealista. I ho fa mitjançant la tècnica del fotomuntatge digital, que li permet recrear escenes inquietants i misterioses extretes de la pròpia realitat íntima de l'artista. D'aquesta manera, a les fotografies apareixen personatges i espais laberíntics que s'entrellacen amb una barroca teatralitat decorativa potenciada pels jocs de clarobscurs.

Albert Puntí explica que el seu principal interès com a fotògraf és «maximitzar les possibilitats que ofereix la fotografia digital per experimentar, fer recerca i trobar nous camins expressius». El seu objectiu no és, doncs, «captar fotografies» sinó «construir sofisticades imatges mitjançant una acurada i reflexiva recerca sobre la seva estructura interna».

Per mitjà de moviments de càmera que transformen els punts de fuga en línies de fuga, l'autor desenvolupa una personal sintaxi de la imatge que trenca radicalment amb la unicitat del punt de vista. D'aquesta manera, proposa imatges aparentment normals i quotidianes on recrea escenaris carregats d'incongruències visuals que qüestionen subtilment l'espectador, «i com ho feia René Magritte amb la seva pintura», les nocions de realitat o ficció, de dia i nit o de dalt i baix.

L'exposició Poètiques de l'espai es divideix en quatre sèries temàtiques, totes vinculades amb l'espai: els interiors inspirats en els dibuixos d'Escher; els càlids bodegons propers al món pictòric de Vermeer; una recreació lúdica i aparentment realista de la seu de Manresa; i les tires verticals que sintetitzen l'interès obstinat del fotògraf per captar, en una sola imatge, el recorregut de la mirada.

Albert Puntí és doctor en geografia i diplomat en egiptologia. Va estudiar fotografia a l'Institut Superior de Disseny i Escola de la Imatge de Barcelona.

Darrera actualització ( Dimarts, 22 de setembre del 2009 02:00 )

 

http://www.idolatria.net

 

 

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS